ACHTERHOEKSE VLAG

Een Achterhoekse vlag? 🏳️

"Eigenlijk vreemd dat we die niet hebben. Friesland heeft een vlag, Twente heeft een vlag, maar de Achterhoek heeft het de afgelopen duizend jaar zonder vlag moeten stellen. En dat heeft ons aardig wat windeieren gelegd!"

Daarom is er een ontwerp wedstrijd in het leven geroepen met als doel: Ontwerp de vlag die uiteindelijk fier in de Achterhoek zal wapperen!

Natuurlijk heb ik als Achterhoeker en vormgever ook een poging gedaan met onderstaande beeldmateriaal als resultaat.

Toelichting op de vlag

Ik heb in mijn voorstel van een vlag voor 'onze' Achterhoek typische en herkenbare vormen laten terugkomen. Een vlag zonder: de Graafschap, Grolsch, Normaal en de Zwarte Cross is voor mij geen vlag van de Achterhoek. Zij maken de Achterhoek in combinatie met de prachtige landschappen tot een gebied om trots op te mogen zijn. Qua kleurgebruik heb ik gekozen voor de kleuren die gebruikt worden in de huisstijl van de Achterhoek (groen/paars). Ik vind dit een sterke en frisse combinatie, die wederom zorgt voor herkenbaarheid. Ook geeft het groen de prachtige natuur weer en staat het paars voor het tourisme die onze regio biedt. De vorm van het wapen is afgeleid van het huidige wapen van de Achterhoek, maar dan in een net iets moderner jasje gestoken.

"Voor mij is dit de ultieme Achterhoekse vlag, die onze gemeenschap, passie en trots uitdraagt."