5 REDENEN WAAROM IK MIJN EIGEN BEDRIJF BEN GESTART 

16-02-2018

Yes, eindelijk is het zover! Ik ben mijn eigen bedrijf gestart. Een wens die ik al jaren koesterde, maar keer op keer niet het juiste moment ervoor vond. Het belangrijkste vind ik dat mijn bedrijf professioneel overkomt. Voor mijn gevoel was dat niet het geval als ik in het eerste jaar van mijn studie al zou beginnen. Manon Sprenkeler Design, biedt namelijk kwaliteit. Om dit waar te kunnen maken besloot ik om te wachten tot ik mijn studie zou hebben afgerond en alle benodigde kennis had opgedaan. Dat moment is nu aangebroken en de kennis in combinatie met een enorme hoeveelheid creativiteit zorgt ervoor dat ik besloten heb om de stap te maken. Ik wilde mijn bedrijf natuurlijk zo snel mogelijk inschrijven bij de KvK, want dan is het pas echt definitief. Helaas zaten ze voor de hele maand februari al vol, dus ik moest wachten. Maar aan dat wachten komt een eind, want vanaf vrijdag is Manon Sprenkeler Design officieel een bedrijf!

Mijn onderneming richt zich op het ontwerpen van creatieve uitingen, denk hierbij aan o.a. logo's, huisstijlen, uitnodigingen, flyers en ga zo maar door. Naast het ontwerpen houd ik ook een blog bij op het gebied van lifestyle en design. Ik vindt het enorm leuk om dingen met mensen te delen en hoop hiermee ook mijn social media te kunnen onderscheiden en een boost te geven. Dus ook als je geen onderneming hebt kun je bij mij terecht. Geef je bijvoorbeeld een feest en ben je opzoek naar iemand die een uitnodiging kan maken of vind je het gewoon leuk om mijn blog te volgen, ook dan zit je bij mij goed!

Wat is de reden voor het starten van mijn eigen bedrijf?

1. MIJN KWALITEITEN ZICHTBAAR MAKEN
Creatief bezig zijn is echt mijn passie en dat mag gezien worden! Met mijn kwaliteiten wil ik andere mensen kunnen helpen en dat is de voornaamste reden voor het starten van mijn eigen bedrijf. Hoe tof is het om van je hobby je beroep te kunnen maken. Ik ben trots op wat ik doe en dit wil ik ook aan het grote publiek laten zien. Zonder officiële onderneming mag ik geen reclame maken, geld verdienen en wordt ik beperkt in mijn passie. Grafische opdrachten zijn enorm leuk om te doen en ik wil dit ook veel meer gaan doen. Met een eigen onderneming kan ik deze droom waar maken.

2. ER IS VEEL VRAAG NAAR
Met mijn bedrijf richt ik mij met name op de (startende) ondernemer, vlogger, blogger, etc. Zelf ben ik jong en ook net startend, mijn startkapitaal is klein. Ik heb het voordeel dat ik grafisch vormgever ben en mijzelf in mijn eigen logo en uitingen kan voorzien. Andere, vaak startende, bedrijven hebben dit voordeel niet en moeten opzoek naar iemand die dit voor ze kan doen. Vaak schrikken ze van de enorme prijzen als ze bij een reclamebureau aankloppen en een student vragen is ook niet altijd ideaal. Deze struggle hoorde is steeds meer om mij heen en ik vond dat het tijd werd om hierop in te spelen. 

3. IK KAN MIJN EIGEN TIJD INDELEN
Ik heb een vrij druk leven. Ik werk in een supermarkt, doe aan voetbal en fitness, ga naar school en zo is er nog wel meer. Toch had ik sterk de wens om mijn eigen bedrijf te beginnen. Het voordeel van een eigen onderneming is dat ik zelf mijn uren in kan delen. Ik kan bijvoorbeeld werken als ik in de trein naar huis zit, in de avonduren, op school als er even niks te doen is of in het weekend. Zo kan ik toch mijn onderneming combineren met mijn drukke leventje en er een extra centje bij verdienen, want het leven als student is vaak al duur genoeg.

4. IK BEN MIJN EIGEN BAAS
Hoe fijn klinkt dat. Je hoeft aan niemand goedkeuring te vragen en er is niemand die je op de vingers kijkt. Deze gedachten vind ik heerlijk. Ik maak zelf mijn eigen keuzes en beslissingen. Ik denk dat ik hier als persoon enorm in ga groeien. Niet alleen op werkgebied, maar ook op persoonlijk vlak. Ik leer mijn eigen keuzes te beargumenteren, op te komen voor mijn rechten en om te gaan met verantwoordelijkheid. Er is niemand die kritisch naar mij kijkt. Of nou ja... ikzelf ben nog altijd het meest kritisch. Persoonlijk zie ik dat als motivatie. Als ik een fout maak, dan hoor ik kritisch te zijn, zodat het de volgende keer niet weer gebeurt. En zo gaat dat eigenlijk bij meer dingen.

5. OOG OP DE TOEKOMST
Ik ben mijn onderneming met dit concept ook begonnen met het oog op de toekomst. Als ik op kamers zou gaan volgend jaar, dan kan ik niet meer zoveel werken als ik nu doe of ik moet in Utrecht zelf opzoek gaan naar een baan. Vandaar dat ik mijn onderneming op deze manier ben gestart. Ik kan mijn werkzaamheden overal uitvoeren: thuis, in de trein, in het café, maar dus ook in mijn studentenkamer. Doordat ik niet bij de ondernemers persoonlijk langs ga, maar ze mij een briefinfsformulier toesturen kan ik overal mijn werkzaamheden uitvoeren. Dus als ik op kamers zou gaan, dan heeft dat geen invloed op hoe ik mijn bedrijf run. Ik kan nog steeds precies dezelfde diensten aanbieden en met dezelfde werkwijze.

Dat waren ze dan, de vijf redenen waarom ik Manon Sprenkeler Design heb opgericht. Ik kan er nog zo veel meer opnoemen, maar dit zijn toch wel de belangrijkste standpunten. Ik vindt het nog steeds enorm spannend en alles is nieuw. Ik zal straks voor het eerst aangifte moeten gaan doen, ik zal mijn eerste opdracht gaan uitvoeren en zo zijn er nog genoeg dingen die ik voor de eerste keer zal gaan doen. Maar ieder ding die ik voor de eerste keer afrond, zal daarna gemakkelijker gaan. En naast een hoop spanning is het ook gewoon enorm gaaf en ben ik ontzettend gemotiveerd.

Op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook en Instagram en houd mijn blog in de gaten!