DE LAATSTE VOORBEREIDINGEN #3

13-03-2018

De Skills Heroes leken nog mijlen ver, tot vorige week het officiële uitzwaaimoment plaatsvond en nu kan ik er niet meer omheen. Ik vertrek morgen al! Samen met nog twee deelnemers vanuit het Rijn IJssel ga ik richting Zwolle, met een lading koffers en het openbaar vervoer als vervoermiddel, als dat maar goed gaat... Maar goed het is nu vandaag en nog niet morgen. Ik heb nog een hele dag te gaan. What to do?

Vandaag heb ik een dagje vrij gekregen van stage om mij volledig te kunnen focussen op de wedstrijd. Zoals eerder al aangegeven is de opdracht voor zowel de halve finale als de finale al bekend. Het leek mij daarom wel verstandig om alvast het één en ander te gaan voorbereiden. Wat houdt de opdracht in? Welke doelgroep ga ik bereiken en hoe ga ik dit alles aanpakken? Veel vragen, maar nog geen antwoorden. Vandaag staat dus centraal in het vinden van de antwoorden op deze vragen. Hoe ik dit ga aanpakken? Ik ga veel onderzoeken, schetsen, Pinteresten (geen idee of dit echt een woord is), discussiëren met  familie en ga zo maar door. De hele dag denken gaat mijn brein niet overleven, dan loop ik de IJsselhallen waarschijnlijk niet eens binnen. Om te voorkomen dat mijn brein overuren gaat maken heb ik een aantal dingen vaststaan. Ik ga samen met mijn zus iets doen, wat we gaan doen hebben we nog niet besproken. Dat kan zijn dat we ons hoofd leeg maken terwijl we worden afgebeuld in de sportschool of een heerlijk ijsje halen bij de ijssalon die net weer open is, yeah! 's Avonds moet ik gewoon werken en ik heb besloten om deze dienst niet af te staan. Wel over gedacht, maar dan ben ik alleen maar bezig met de wedstrijd.

Voorbereiden is goed, maar ik moet er niet teveel in doorslaan. Als ik de hele dag thuis zou zitten zonder de deur uit te gaan, dan ben ik ook de hele dag bezig. Zelf kan ik moeilijk een moment vinden om te stoppen. Vaak lukt het op een gegeven moment niet meer en kom ik alleen maar tot slechte en niet creatieve ideeën, daarom is het beter om een paar uur aan de slag te gaan en vervolgens even het werk neer te leggen. Na een tijdje heb ik dan weer genoeg energie om wel creatief aan de slag te gaan. Het klinkt heel simpel, maar ik moet mijzelf echt dwingen om soms even een break te nemen. Ook tijdens de wedstrijd moet ik ervoor zorgen dat ik mijzelf de baas ben en niet uit tijdsdruk pauzes ontwijk, want dan kom ik zeker niet verder dan de laatste plek. Ook bij het schrijven van deze blog liep ik vast, misschien wel doordat de zenuwen en druk steeds meer voelbaar werden. Daarom besloot ik gister avond om mijn laptop dicht te klappen en pas vanochtend weer heb ik hem opengeklapt. En raad eens, in minder dan een kwartier ben ik al op dit punt met schrijven.

Ontspanning is goed en daarom is het belangrijk om de komende dagen niet als wedstrijd te zien, maar vooral als een leuke uitdaging om alles uit jezelf te halen. Genieten, dat is het sleutelwoord waar het om draait en om mij daarbij te helpen kreeg ik gisteren van mijn lieve collega's op stage een heerlijke versnapering met persoonlijke succes boodschap! Een echte energie boost en zeg nou zelf: van chocolade krijg je meteen goede zin en overload aan motivatie!

Ik kan niet met zekerheid zeggen of ik tijdens mijn periode in Zwolle aan het bloggen ga toekomen. Wil je toch op de hoogte blijven van hoe het mij vergaat? Volg mij dan op Instagram en/of Facebook. Hier plaats ik o.a. story's, updates en meer. Voor unieke verhalen en beelden raad ik je aan om mij via deze kanalen te volgen!