DE LEKKERSTE RECEPTEN VOOR PASEN

28-03-2018

Pasen staat weer voor de deur en dat betekend een heleboel lekkere gerechten! Als klein meisje vond ik Pasen een van de leukere feestdagen. Waarom? Nou, omdat ik dan de hele dag door naar heerlijke chocolade eieren mocht zoeken. Je bent 'warm', nee nu ben je 'ijskoud' of 'Yes gevonden'. Het zoeken was vaak nog leuker dan het opeten zelf. Nu ben ik een stuk ouder, maar nog wel steeds een 'klein' meisje en is mijn mening omgedraaid. Ik vind het eten van lekkere dingen leuker dan het zoeken ernaar. Ik heb het geduld niet eens meer om opzoek te gaan. Ieder jaar weer kan ik maar met moeite van chocolade eieren afblijven en ook dit jaar is dat wederom niet anders, maar waarom zou ik ook?

Toch is er iets wat ik lekkerder vind met Pasen dan de chocolade eieren en dat is een uitgebreide brunch. Het liefst met de hele familie bij elkaar! Toch is het ieder jaar weer een hele uitdaging om iets origineels op tafel te krijgen. Gekookte eieren, harde broodjes met filet americain of kaas. Allemaal erg lekker, maar zo cliché. Om je te helpen deze clichés te doorbreken ben ik op onderzoek uitgegaan naar de overheerlijke paas recepten en het water loopt je in de mond!

Kwarkbroodjes met blauwe bessen
Bij Pasen denk ik vooral aan zoete en kleurrijke gerechten, we vieren immers de lente. Mijn favoriete zoete broodjes zijn kwarkbroodjes. Normaal koop ik deze broodjes altijd bij de bakker, maar voor Pasen maak ik een uitzondering en ga ik ze zelf bakken. Ik heb veel recepten voorbij zien komen, maar dit recept van Salt&Orange trok toch wel direct mijn aandacht. 

Paas monchou taartjes
Naast een heleboel zoete en hartige broodjes kan een overheerlijk stukje taart natuurlijk niet ontbreken! Foodlies maakte mijn favoriet: monchoutaart! In plaats van het standaard recept met kersen verving ze deze voor abrikozen. Geef toe hiermee geeft ze de taart een echte paas touch! Het lijkt net een ei, maar dan heerlijk zoet.

Croissant krans met ei, zalm & kaas
Croissantjes en eieren, ofwel de clichés tijdens Pasen. Daar dachten ze bij Demiware anders over, want het hoeft helemaal geen cliché te zijn. Je kunt ze namelijk ook combineren tot één gerecht. Ze maakten deze overheerlijke croissant krans gemaakt van croissantdeeg en gevuld met ei, zalm en kaas. Een prachtig plaatje en een goede smaak combinatie, dat is hoe je deze krans kunt omschrijven!

Gevulde eieren met zalm
Gevulde eieren en Pasen zijn al jaren de perfecte combinatie voor een paasbrunch. Maar onderhand ben ik die standaard gevulde eieren wel een beetje zat. Het moet toch ook anders kunnen? Ik speurde het internet over en kwam op de website van the Flying Foodie terecht. Zij maakte deze gevulde eieren met zalm, de luxe variant voor tijdens de paasdagen!

Hopelijk hebben jullie wat inspiratie gekregen en komt er dit jaar eens iets anders op tafel, dan een standaard paasbrunch. Op Instagram zijn nog veel meer bijzondere recepten te vinden! Dus mocht je opzoek zijn naar iets anders, ga dan net als mij eens een middagje Instagrammen en je eindigt met een lijst aan recepten. Een recept gevonden die het delen waard is? Laat het aan mij weten in een reactie hieronder!