DE MAGIE VAN BUBBELS MET ÉÉN DRUK GEMAAKT

09-04-2018

Ik drink steeds minder frisdrank en andere zoete drankjes. Ik vind het gewoon te zoet, vanwege de grote hoeveelheid suikers die erin verwerkt zitten. Af en toe heb ik nog steeds wel zin een een ordinair glas Cola en dat doe ik ook zeker wel. Ik wil alleen niet dat het mijn dagelijkse drankje wordt, maar goed wat wordt dit dan wel? Zoals de meeste mensen begon ik ook met het drinken van water, maar hier werd ik niet vrolijk van. Het heeft geen smaak, geen kleur, geen geur en geen structuur. Niks van wat een drankje lekker maakt zit erin. Ik probeer ook nog steeds wel gewoon water te drinken, maar het is geen traktatie. Tot ik in aanraking kwam met Spa Rood. Water met een bubbel, net die toevoeging die water ook voor mij tot een traktatie maak. 

Toch koop ik bijna nooit een fles met bubbel water. Mijn moeder doet de dagelijkse boodschappen en ik ben de enige in het gezin die fan is van bubbels in mijn water. Ze denkt er tijdens de boodschappen doen gewoon simpelweg niet aan om dit voor mij te kopen. Op sommige momenten ben ik weinig tot niet thuis en dan staat er een grote twee liter fles met Spa Rood in de koelkast en zoals iedereen wel eens ervaart: een dop goed op de fles draaien is nog wel eens lastig. Op het moment dat ik dan een keer denk te gaan genieten van een heerlijk glaasje bubbels drink ik uiteindelijk gewoon een glaasje water, want de bubbels zijn natuurlijk verdwenen. 

Tot ik in aanraking kwam met de SodaStream. Mijn zus weet hoe gek ik ben van bruisend water en ook hoorde ze mij weer door het huis schreeuwen als de bruis eruit was. Ze werd stiekem denk een beetje gek van mijn irritatie en besloot om mij een SodaStream kado te doen. Er ging een wereld voor mij open!

Wat is een SodaStream?
Met een SodaStream-toestel in huis maak je bruisend water in slechts enkele seconden. Van licht bruisend tot intense bubbels, met de toestellen van SodaStream beslis je zelf het bruisniveau van je water.

Hoe werkt het?
Bij het apparaat krijg je een speciale herbruikbare fles. Deze fles vul je tot aan het streepje met gewoon kraanwater. De fles klik je vervolgens in het SodaStream-toestel. Bovenop het toestel zit een knop en deze druk je in. Je kiest zelf of je licht bruisend, middelmatig bruisend on intense bubbels wilt. Zelf ga ik altijd voor intens, want ik weet dat de bubbels altijd iets zullen afnemen. Als je voor intens gaat dan houd je de knop net zo lang in totdat je een bepaald geluid hoort. Je weet dan dat er genoeg bubbels in je water zit. Je verwijderd de fles uit het toestel en daar is je eigen gemaakte bruis water! Zelf zet ik de fles vaak nog even in de koelkast voor extra verfrissing.

Ik vertelde dus al dat ik een twee liter fles soms niet op tijd leeg krijg voordat de bubbels verdwenen zijn. Met de flessen van SodaStream heb ik dit probleem niet. Ze hebben namelijk verschillende varianten, waarvan o.a. halve liters en liters.

Tot wel 30 verschillende frisdranken uit één machine
Geen fan van bruisend water, maar wel van frisdrank? Ook dan is de SodaStream iets voor jou. Ze hebben maar liefst 30 verschillende smaken in het assortiment. De standaard smaken als Cola, Sinas en Lime vind je in het assortiment, maar ook smaken als Energy en verfrissende fruit smaakjes kun je er krijgen. Ik heb zelf een aantal smaken geprobeerd en de fruitsmaakjes bevallen mij goed. De Cola en andere classics blijf ik gewoon uit de winkel het lekkerst vinden. Het smaakt wel naar Cola, maar voor mij is en blijft de echte cola gewoon Coca Cola.

Vanaf heden hoor je mij nooit meer klagen over het feit dat ik de bubbels mis, kwijt ben of niet in huis heb. Ik kan op ieder gewenst moment genieten van een bruisend watertje. Om het helemaal af te maken voeg ik er een schijfje citroen en een paar ijsklontjes aan toe. Heerlijk zomers genieten en dat met één druk op de knop!