MIJN FAVORIETE FONTS

13-02-2018

Fonts, er zijn er zo enorm veel. Toch heeft iedereen een aantal fonts die ze vaak gebruiken en gewoon helemaal geweldig vinden. Ik heb ook een aantal favorieten, die ik graag met jullie wil delen. Heb je zelf nog een aantal te gekke fonts? Plaats een comment onder dit bericht, want ik ben altijd opzoek naar nieuwe fonts.


LATO
Zoals je boven aan deze blog al wel kunt zien is Lato mijn nummer één font. Als ik bezig ga met een verslag of iets anders voor school, dan krijg ik al vrij snel de vraag: "Manon, laat me raden, je gebruikt Lato?" Vaak hebben ze gelijk, want ik vind Lato een erg prettig lettertype om mee te werken en met name voor de platte tekst of wel basistekst. Het is net even wat anders dan de standaard lettertypes als: Arial, Helvetica, Avenir, etc. En daarnaast beschikt het lettertype over enorm veel families, namelijk: hairline, hairline italic, light, light italic, regular, regular italic, italic, bold, bold italic, black en black italic. Je kan er dus enorm veel mee en vooral in verslagen met veel tekst zorgt dit voor meer structuur en rust.    


COMFORTAA
Dit font heb ik pasgeleden ontdekt, maar behoort nu al tot een van mijn favorieten. Comfortaa is een rond lettertype, zonder scherpe uiteinden. Het font beschikt over alle leestekens en heeft als families: light, regular en bold. De Italic variant ontbreekt, wat erg zonde is, maar ik vind het font te leuk om niet te gebruiken. Gelukkig kun je via de Adobe programma's de tekst wel italic maken. Ik gebruik Comfortaa vooral bij korte teksten. Het geeft een ontwerp direct een moderne uitstraling. 


BRAIN FLOWER
Een speels, handgeschreven font. Die perfect past bij de trends van deze tijd. Je ziet namelijk steeds meer boekjes, posters, kaarten, etc. die bestaan uit handgeschreven fonts (handlettering) in combinatie met illustraties. Brainflower is een vrij dun font en bestaat uit alleen hoofdletters, daarom is het geen ideaal font wanneer je veel tekst gebruikt. Brainflower is leuk te gebruiken als titel of quote. 


BEBAS NEUE
Bebas Neue is een krachtig font, doordat het strak en stoer tegelijk is. Dit font gebruik ik veel voor posters en andere uitingen die moeten opvallen. Net als bij Brainflower bestaat dit font uit alleen hoofdletters. Tip, download wel de Bebas Neue variant i.p.v. Bebas. Bebas Neue heeft namelijk een betere spatiëring en dat scheelt je een hoop handmatig aanpassen.