EEN TREND AAN DE WAND

26-08-2018

Bij het zien van een wereldkaart denk ik meteen terug aan mijn goeie, ouwe schooltijd. Ik daag mijzelf direct uit en probeer alle landen aan te wijzen. Dit valt toch best tegen... Het zien van zo'n wereldkaart roept warme gevoelens bij mij op. 

Laat de wereldkaart nou net dé interieurtrend van dit moment zijn. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Er is zodoende voor elke inrichting wel een bijpassende kaart te vinden. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis. Lijkt zo'n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

De verschillende materialen
Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z'n recht komen in je interieur.

Unieke wereldkaarten
Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek, vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld. Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaarten
Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo'n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Mijn favoriete wereldkaart
In samenwerking met wereldkaarten.nl mocht ik een wereldkaart op canvas uitzoeken, hoe vet! Ik koos voor een historische wereldkaart in een modern jasje. Ik vind de minimalistische wereldkaarten ook ontzettend tof, maar zoals ik in het begin van het artikel al vertelde, roept een wereldkaart warme gevoelens bij mij op. Ik wil de landen ook daadwerkelijk kunnen opzoeken en aanwijzen. Voor mij heeft een wereldkaart aan de muur twee functies: de muur verfraaien, maar tegelijkertijd ook een actie in beweging brengen. Wanneer ik het bijvoorbeeld met een vriendin, onder het genot van een wijntje, over haar laatste vakantiebestemming heb, dan wil ik deze bestemming ook op de kaart kunnen ontdekken. Wij Nederlanders zijn beelddenkers en zo'n wereldkaart helpt ons daar enorm bij.

Om nog even terug te komen op mijn gekozen wereldkaart. Ik koos voor de blauw-paarse kaart met een oud rozige achtergrond. Hij past goed in iedere interieurstijl en dat vind ik belangrijk. Binnenkort verhuist de wereldkaart naar de studentenkamer van mijn zus en over een jaar verfraait die de muur in mijn saaie studentenkamer om vervolgens te pronken in mijn eerste, echte huisje. Waar de wereldkaart ook komt te hangen, in ieder interieur trekt hij de aandacht!

Stadskaarten
Ik ben helemaal fan van deze interieurtrend! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma's: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden. Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip. Persoonlijk is Amsterdam mijn stadje als ik een keuze moet maken uit alle grote steden die Nederland rijk is. De historische grachten en pandjes, waar mensen uit allerlei verschillende culturen hun weg wel weten te vinden, heerlijk! Daarom staat een stadskaart van Amsterdam na het ontvangen van de wereldkaart bovenaan mijn verlanglijstje!