GREENBOOK: JE UITWISBARE NOTITIEBOEK!

16-04-2018

Een stapel aan to do lists die overal rondslingeren, schetsen die door mijn moeder in de prullenbak belanden omdat ze deze ziet als rommel en nuttige en nutteloze aantekeningen in hetzelfde schrift. Een aantal van die herkenbare onderwerpen waar ik en waarschijnlijk jij ook helemaal gek van wordt. Een tijdje terug scrollde ik door mijn Insta feed en zag het GreenBook van Greenstory voorbij komen. Een duurzaam whiteboard notebook, waarmee ik in een klap van mijn problemen af zou zijn. Ik mocht het boek testen en deel in dit artikel mijn ervaring met je.

Over Greenstory
Lang, lang geleden... Tijdens de middelbare school startte Yagmur haar zoektocht naar duurzame schoolspullen. Ze werkte samen met haar broer Kaim, die erg geïnteresseerd was in tijdmanagement en productiviteit. Samen ontwikkelen ze groene producten van hoge kwaliteit, die inmiddels duizenden mensen hebben geholpen productief te zijn. Bij Greenstory geloven ze in het ontwerpen van producten om lang mee te gaan in plaats van uit elkaar te vallen, die ook nog betaalbaar zijn en beter voor mens en milieu dan de alternatieven.


Maak het verschil in je dagelijks leven
Greenstory maakt handige items voor jouw dagelijkse leven. In het GreenCafe deelt de community tips voor persoonlijke groei, effectief werken en een gezonde leefstijl. Samen creëren ze hun eigen, duurzame, toekomst.

Maak het verschil samen
Hun producten zijn ontworpen voor en door jou. Letterlijk, want ze vragen actief feedback van alle gebruikers. Ook overleggen ze hun ideeën maandelijks met hun Greenstory community-panel.

Maak het verschil voor duurzaamheid
We hebben de aarde geërfd, laten we de schoonheid en gezonde lucht behouden voor onze kinderen en kleinkinderen. Our Greenstory staat voor eerlijke lonen en milieubewust design. 


Het GreenBook
Ik kreeg de eer om het GreenBook te mogen uittesten. In de brievenbus vond ik een GreenBook voorzien van whiteboard pagina's met to do lists en lege whiteboard pagina's. Verder werd er een zwarte Magic Pen, microvezeldoekje en GreenSpray meegeleverd. 

Het bijzondere aan het GreenBook is dat je zelf het boek naar wens kunt samenstellen. Via de site kun je verschillende soorten whiteboard pagina's bestellen, waaronder bijvoorbeeld: lijntjes, dot grids, planners en to do lists. Deze pagina's kun je eenvoudig in en uit klikken. Leren handletteren, aantekeningen maken, schetsen, plannen en opsommen, alles kan in het GreenBook. Het is je eigen persoonlijke handvat voor meer structuur. 

Zelf werd ik het meest gek van al mijn rondslingerende to do lijstjes en daarom stemde ik met Yagmur af om er een aantal to do pagina's aan toe te voegen, deze bestaan namelijk in meerdere uitvoeringen. Ik begon enthousiast het eerste lijstje in te vullen, want ik had genoeg wat ik nog moest doen. Maar vlekt het niet als ik erover heen ga, want een whiteboard kun je zo uitvegen? Greenstory zij wel van niet, maar ik wilde dit eerst zelf uitgetest hebben. Inderdaad na drie seconde is het al opgedroogd en krijg ik het er met geen mogelijkheid van afgeveegd. Als ik het wil uitvegen dan moet ik het gummetje aan de achterkant van de Magic Pen gebruiken of ik moet de GreenSpray in combinatie met het microvezeldoekje gebruiken. Alle dingen die normaal in mijn hoofd ronddwalen heb ik nu geordend op papier staan. Wat een rust en inzicht geeft dit schrift mij, wauw! Als het lijstje volstaat en ik heb alles afgerond dan hoef ik alleen maar het papier in te sprayen even met het doekje eroverheen te gaan en mijn pagina is weer herbruikbaar voor de volgende lading to do's.

Van een offline pagina naar een online document
Met de app 'CamScanner' kun je al je notities die je in het GreenBook maakt met een druk op de knop inscannen en naar al je digitale apparaten versturen. Ik ga morgen op vakantie en gebruikte mijn GreenBook om een lijstje te maken met wat er in mijn koffer mee moet, vervolgens scande ik de ingevulde pagina's in en had hierdoor ook het lijstje op mijn mobiel staan. Het moment dat ik in de stad aan het shoppen was kon ik direct zien wat ik nog moest aanschaffen, echt super handig!

Bestel je eigen GreenBook
Ben je ook enthousiast geworden na het GreenBook en wil je hem proberen? Je kunt hem hier  bestellen. Met de verschillende GreenBook pagina's kun je een whiteboard notebook, whiteboard kalender en uitwisbare to do lijstjes in één maken. Of kies een van de drie pakketten: GreenBook To Do, GreenBook Planner en GreenBook All-in-one. Natuurlijk kun je daar altijd extra losse pagina's bij bestellen. Je kunt je GreenBook zo samenstellen dat alles wat je van je af wilt schrijven en tekenen in één compact schrift kan!

Ik ben in ieder geval reuze enthousiast en wil mijn GreenBook nog meer eigen maken met meer pagina's. Naast het GreenBook heeft Greenstory ook een duurzaam Stone Notebook bestaand uit waterdicht papier. Persoonlijk vind ik het design van de Stone Notebook mooier dan die van het Greenbook. Ik ben meer van een schrift zonder ringen, dus dit boek ga ik ook snel eens proberen als echte design junkie met een liefde voor bijzondere materialen. Echter kan het GreenBook niet zonder ringen, want dan is het gehele effect van je eigen notitieboek samenstellen weg. Maar wie weet horen jullie snel nog eens van mij over Greenstory.