HOE FRISDRANK DRINKEN TOCH GOED KAN ZIJN

16-05-2018

Frisdrank gemaakt op de manier zoals frisdrank hoort te zijn! Met de allerbeste Fair Trade-ingrediënten die allemaal biologisch zijn gekweekt en rechtstreeks van gecertificeerde kleine landbouwcoöperaties afkomstig zijn. Een (h)eerlijke frisdrank die je zonder schuldgevoel kunt drinken! Niet alleen lekker, maar ook een echte eyecatcher, want wat zijn het toffe flesjes! Vandaag deel ik het verhaal achter Lemonaid & ChariTea met jullie.

Het oprichten van Lemonaid & ChariTea was lang een grote droom, maar slechts een visie van drie vrienden. In de winter van 2008 besloten Jakob Berndt, Paul Benthke en Felix Langguth om diep adem te halen en van hun visie realiteit te maken, want waarom bestaan er nog geen fair softdrinks? In een klein keukentje begonnen de mannen te experimenteren met verschillende soorten thee, versgeperst vruchtensap, agave diksap en suiker. Net als de Beatles groeit het merk op in St. Pauli, een levendige wijk in Hamburg

Over Lemonaid & ChariTea
Een merk dat opereert in naam van duurzaamheid, maar het zijn niet alleen de heerlijke dorstlessende frisdranken die ze drijft. De reden dat Lemonaid & ChariTea hun project zijn gestart is om een sociale verandering aan te zetten en te vormen. Van elke fles die verkocht wordt gaat vijf cent naar de Lemonaid & ChariTea foundation. Dit geld wordt vervolgens opnieuw geïnvesteerd in de regio's van de lokale boerengemeenschappen waar de ingrediënten van Lemonaid & ChariTea vandaan komen. Slokje voor slokje helpen we met z'n alle de wereld te verbeteren.

De boeren zijn een onmisbaar onderdeel van de Lemonaid & ChariTea familie geworden. Zo belangrijk zelfs dat het team ieder jaar naar haar producenten afreist om ze te ondersteunen en van ze te leren. Ook worden er verhalen en ervaringen met elkaar uitgewisseld. Het doel blijft om de (h)eerlijkste limonade te blijven maken en nog steeds met succes. Ondertussen heeft het merk al meer dan €3.000.000,- in sociale projecten kunnen investeren. Dit alles met het vertrouwen die wij ze geven en het vertrouwen die zij op hun beurt weer aan de boeren geven. 

Mijn ervaring met Lemonaid & ChariTea
Het was 27° C en ik kwam dorstig thuis van een lange dag stage. Op de keukentafel stond een grote doos voorzien van het Lemonaid logo. Yes, precies het goede moment! Ik maakte vlug de doos open en zag al snel dat alle varianten meegeleverd waren. Het liefst draaide ik direct de dop eraf om mijn dorst te lessen. Toch wilde ik eerst een mooi sfeerbeeld van alle flesjes samen. Ik besloot om mijn setting klaar te zetten en maakte een aantal beelden. Het licht onder het glazen afdak was het mooist voor de fotografie, maar ik kan je zeggen dat het niet veel langer had moet duren, want dan was ik weggesmolten. Eindelijk mocht ik een flesje nuttigen en ik besloot om als eerst voor de lemon versie van Lemonaid te gaan. Een licht bruisje met een sterke verfrissende smaak. Je proeft direct dat het een natuurlijk product is, nou heeft het glazen flesje en de gedachte achter Lemonaid daar natuurlijk ook bij meegespeeld. Mijn persoonlijke favorieten zijn: Lemonaid lime, ChariTea green en ChariTea red, maar allemaal zijn ze de moeite waard en verassend van smaak!

It's cocktail time!
Naast dat de softdrinks bijdragen aan een betere en sociale wereld zijn ze ook nog eens enorm lekker en lenen ze zich perfect voor het maken van cocktails. Wanna try? Hieronder kun je de lijst met overheerlijke combinaties downloaden!

In het weekend zeg ik absoluut geen nee tegen een glaasje alcohol, het maakt mijn weekend immers compleet. Normaal drink ik vooral biertjes in de sportkantine, maar op een zondag middag heb ik meer zin in iets 'speciaals'. Ik probeerde een van de cocktail recepten van Lemonaid. Ik ben een echte mojito van en dit is altijd mijn standaard bestelling als ik ergens een cocktail bestel. Tussen de cocktail lijst van Lemonaid kwam tot mijn verassing een recept voorbij die erg lijkt op een mojito. Ik was erg benieuwd naar het resultaat en besloot op een zonnige zondag om dit recept eens te gaan proberen. Ik heb ooit eerder geprobeerd om zelf een mojito te maken, maar dat was geen groot succes. Deze cocktail was een stuk eenvoudiger om te maken en over de smaak was ik overweldigend verrast.

ChariTea Rump Julep

  • ChariTea green 1 flesje
  • Lemonaid lime 10 ml
  • Rum 50 ml
  • Rietsuiker 1 el
  • Verse mint blaadjes 5-6

Meng de rum, Lemonaid en rietsuiker met elkaar. Mix het geheel in een cocktailshaker. Heb je geen cocktailshaker in huis gebruik dan een bakje met een deksel. Pak een longdrinkglas of ander groot glas, het zou zonde zijn als je cocktail overstroomt... Schenk het mengsel in het glas en voeg er een aantal ijsblokjes aan toe. Ook de verse muntblaadjes mogen worden toegevoegd. Om het af te maken schenk je de ChariTea green in het glas. Zodra je de eerste slok nuttigt voel je meteen het zomergevoel opkomen. Drink (h)eerlijk!

Creëer te gekke accessoires
Naast een verfrissende frisdrank verlenen de glazenflesjes zich ideaal voor andere doeleinden. Ik kreeg o.a. een zeeppompje meegeleverd. Dit pompje kun je eenvoudig op een glazenflesje bevestigen. Vul het flesje voor de tijd met je favoriete zeep en handen wassen maar! Een stuk stijlvoller dan al die standaard zeepflesjes. Naast zeepflesjes kun je veel meer accessoires verkrijgen. Tip, je kunt ze ook leuk gebruiken als bloemenvaasjes. Vul de flesjes met verschillende kleurrijke bloemen voor een optimaal resultaat!

Ik kan iedereen de dranken van Lemonaid en ChariTea aanraden. Zo drink je toch frisdrank zonder schuldgevoel. Genieten en de wereld steeds een stukje beter maken, dat is het doel van de organisatie en naar mijn mening is dit doel glansrijk behaald.