DEZE ZOETSAPPIGE QUOTES ZOUDEN WE MOETEN BOYCOTTEN!

06-03-2018

Quotes... Ja wat moet ik hier op zeggen? Je hebt quotes en je hebt quotes. Veel mensen hebben een quote als 'levensmotto' en dat is prima. Als een quote je helpt in het bereiken van je doelen, dan kan ik daar niets negatiefs over zeggen. Zelf gebruik ik ook vaak quotes op mijn social media of in mijn ontwerpen. Quotes vinden mensen nu eenmaal leuk en inspirerend om te lezen. Maar de volgende zoetsappige quotes zouden nu eindelijk wel eens geboycot mogen worden. En het ergste is nog wel dat veel winkels deze 'geweldige' quotes op alle mogelijke producten laten drukken. Hiermee verspreiden we met z'n allen alleen maar meer rotzooi. Mag het alsjeblieft wat origineler en creatiever? Zeker als je besluit om je raam ermee te versieren, het te tatoeëren of je date ermee probeert te versieren.


Leef, lach en heb lief... De ultieme kenmerken voor een perfect leven. Maar een levensmotto?! Deze kenmerken zouden vanzelfsprekend moeten zijn in ons leven. Het moet niet nodig zijn om jezelf de hele dag te moeten herinneren aan deze woorden. Doe dat wat goed voor je voelt en als je dat doet, dan krijg je vanzelf een lach op je gezicht, het gevoel van lief hebben en de vrijheid om te leven. Daar heb je geen cliché spreuk voor nodig!

Geloof in alles, want alles is haalbaar. Was dat maar waar, maar zo gaat het niet in het leven. Veel doelen kun je bereiken door er hard voor te werken, maar zelfs dan is het nog niet zeker. Dromen en doelen zijn goed om te hebben en houd deze ook zeker. Maar om je hoofddoel te bereiken moet je waarschijnlijk eerst andere doelen stellen. En iedere keer dat je dichter bij bestemming komt, dan kan er ook een afslag zijn. Ik bedoel hiermee te zeggen dat je jezelf niet teveel moet vasthouden aan je dromen. Misschien komt er wel iets anders op je pad, iets beters of misschien iets wat je gelukkiger maakt. Sta daar voor open! Blijven geloven in dingen is goed, maar kijk ook naar de realiteit. 

Waarschijnlijk zijn de enigen die deze quote wel he-le-maal geweldig vinden de nog overgebleven beliebers.

Hou van wat je doet en doe waarvan je houdt. Ik probeer ook zo vaak mogelijk dingen te doen waarvan ik houdt. Maar het is nu eenmaal zo dat we soms ook minder leuke dingen moeten doen. Het is een kunst om van de minder leuke dingen iets leuks te maken. Soms heb ik bijvoorbeeld ook geen zin in werk, maar dan zijn er altijd nog de gezellige collega's waardoor het uiteindelijk toch best meevalt. En neem nou school. Ik doe eigenlijk al 16 jaar iets waar ik niet heel erg van houdt. Maar school is nu eenmaal belangrijk als ik in de toekomst met plezier wil werken. Dus onthoud goed: je moet soms minder leuke dingen doen om uiteindelijk leuke dingen te kunnen doen!

Ofwel, oost, west, thuis best. Deze quote is dan wel weer waar als je het mij vraagt. Maar het blijft een vreselijke cliché. De volgende quotes/zinnen zeggen eigenlijk hetzelfde, maar klinken een stuk beter!

Home is where...
- Je 100 selfies kunt maken zonder dat je raar aangekeken wordt;
- Je kunt meeblèren met je favoriete muziek terwijl je aan het douchen bent; 
- Je zonder te vragen een zak chips kunt opentrekken;
- Je na de drie seconde regel nog gewoon van de vloer kunt eten;
- Je naar de wc gaat zonder de deur op slot te doen.

What doesn't kill you makes you stronger. Dat was best een tof lied, maar de quote is behoorlijk afgezaagd. 

Veel mensen vinden het een prettige gedachten, dat erge dingen je uiteindelijk verder brengen. Persoonlijk weet ik niet of dit waar is. We zullen allemaal te maken krijgen met verlies en naarmate we ouder worden zullen onze carrières aflopen, onze looks dalen en ga zo maar door. Voor het grootste deel in ons leven dat we te maken zullen krijgen met tegenslagen zullen we er beter uitkomen. We zullen de berg opgaan, maar we moeten er ook weer vanaf. Niet alle minder leuke dingen moeten altijd rechtgezet worden en niet overal hoeft een antwoord voor te zijn. Soms is het goed om te accepteren dat je persoonlijkheid licht beschadigd is. Er is immers altijd nog genoeg vertrouwen in je om door te gaan. Een tegenslag of gebeurtenis hoeft dus niet altijd rechtgezet te worden. Het is wel goed om het na enige tijd naast je neer te leggen en het te accepteren. Keep your head up!

Dus... deze zoetsappige quotes zouden we moeten begraven en zo diep, dat we ze nooit meer tevoorschijn kunnen halen. Quotes blijven leuk om te gebruiken als levensmotto. Maar kies er dan een die bij jou persoonlijk past en die jouw kenmerkt. Kies een quote waar jij voor de volle 100% achterstaat of nog beter, verzin hem zelf!

Wil je een quote gebruiken voor op een product of in een ontwerp. Plaats hem dan niet zonder er eens over na te denken. Past de quote bij jouw boodschap?