STUDENTENDRUKWERK: DE DRUKKER VOOR IEDEREEN!

19-03-2018

Een drukker vinden voor weinig geld, zie dat maar eens te doen. Hoe meer exemplaren je van iets drukt hoe goedkoper het wordt, zo is dat nou eenmaal. Maar soms heb je simpelweg maar één exemplaar van iets nodig. Zo was dat bij mij het geval toen ik een tijdje terug mijn examenwerk wilden laten drukken bestaand uit een aantal viltjes en een poster op A1. Ik schrok me het lazarus, want wat lopen de kosten in de hoogte. Tot ik op de site van Studentendrukwerk terecht kwam, toen verscheen er ineens een brede glimlach op mijn gezicht.

OVER STUDENTENDRUKWERK
Een online drukker die zich met name richt op de studenten en als een van de enige online drukkerijen wel luistert naar onze problemen! Ik plaatste mijn bestelling en tot mijn verbazing stond de dag erna de pakketbezorger al aan de deur. Binnen één dag mijn drukwerk in huis, dat heb ik bij geen een andere drukker meegemaakt tot nu toe. Niet alleen over de bezorging was ik te spreken, maar ook op de kwaliteit was niets aan te merken. Gewoon top! Nu is Studentendrukwerk niet alleen aan te raden voor kleine oplages, maar ook voor grote oplages blijven ze super voordelig. Betaalbaar zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit, ik houd daarvan! De reden dat ze zo snel kunnen leveren is omdat alles wordt geproduceerd in hun eigen digitale drukkerij. Dit is ook de reden dat de kwaliteit van het drukwerk zo goed is, want ze kunnen het persoonlijk waarborgen

Hoe kan het dat Studentendrukwerk wél goedkoop kan drukken bij een oplage van één exemplaar en andere drukkerijen en copyshops niet? Ik vroeg het aan een van de medewerkers: "Wij zijn goedkoper dan de concurrentie omdat wij gebruik maken van zogenaamde digitale persen. Deze persen hebben geen hoge opstartkosten waardoor wij ook in kleine oplage voordelig zijn. Veel grote concurrenten maken gebruik van offset persen deze persen hebben hoge opstartkosten en worden pas goedkoop in een hele hoge oplage. Ook hebben wij gekozen voor een beperkt aantal formaten en opties, dit om de website overzichtelijk te houden en de productie zoveel mogelijk te standaardiseren, hierdoor drukken wij de kosten en houden wij de prijzen laag. Tevens houden veel andere drukkers de prijzen kunstmatig hoog om maar zoveel mogelijk winst te maken, daar geloven wij niet in. Wij staan voor het makkelijk bestellen van kwalitatief drukwerk voor een goede prijs!"

Voordelig (ook in kleine oplage), makkelijk (uploaden, ontwerpen en bestellen) en snel (vaak de volgende dag al in huis). Deze kenmerken maakt Studentendrukwerk tot de ideale drukker voor student, maar ook voor ieder ander! Want vergis je niet in de naam, ook als je geen student ben is Studentendrukwerk erop gebrand om voor jou aan de slag te gaan!

FLYERS
Ik mocht een bestelling plaatsen bij Studentendrukwerk om jullie te laten zien wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze te werk gaan. Ik besloot om te gaan voor flyers, maar waarom nou flyers? 

Ik heb namelijk al meerdere malen bij ze een bestelling geplaatst, maar flyers had ik nog nooit eerder besteld hier. Zoals de meeste lezers wel weten heb ik mijn eigen grafische onderneming en het komt regelmatig voor dat ik een flyer mag maken. Mensen vinden het dan vaak prettig om een voorbeeld te zien. Met mijn eigen flyer kan ik ze laten zien dat drukwerk helemaal niet duur hoeft te zijn om goed te zijn. Daarnaast ben ik nog steeds bezig met naamsbekendheid maken en dat gaat erg goed, maar flyers helpen mij bij dit proces en vooral voor promotie in de buurt is dit een ideaal product.

Ik koos voor de volgende specificaties:
formaat:           A5
bedrukking:    dubbelzijdig in kleur
papiersoort:    premium mat 160 grams

Mijn visitekaartjes zijn ook mat en daarom was de keuze voor mat papier snel gemaakt. Ik heb gekozen voor het dikste papier, omdat dit gewoon het prettigst in de hand ligt en daarnaast ziet het er gewoon net wat professioneler uit! A5 is de meest gebruikte variant voor een flyer en als je dan toch voor een flyer gaat, dan raad ik het je aan om hem direct dubbelzijdig te doen. Mensen checken toch altijd de andere kant en dan kun je die maar beter goed benutten.

Ik plaatste mijn bestelling en dit ging erg gemakkelijk. Je vult de specificaties in en gaat naar de betaling. Pas na het betalen van je bestelling kun je het PDF bestand uploaden en is je bestelling definitief. Ik wachtte met enthousiasme op de flyers en inderdaad binnen één dag stond er een pakketje in de woonkamer! De kwaliteit was wederom top en het matte papier maakte het helemaal af. Wauw, wat een mooi eindproduct heeft Studentendrukwerk weten af te leveren! 

Dezelfde dag kreeg ik ook een toegangsticket overhandigd die ik voor een event van een vriendin heb mogen ontwerpen. Je kunt wel raden van welke drukker deze tickets afkomstig zijn? Inderdaad, van studentendrukwerk! Want een flyer kun je namelijk ook ideaal gebruiken als toegangsticket. Deze ticket is geprint op A6 formaat en enkelzijdig bedrukt. Ook deze vriendin was erg enthousiast over het eindresultaat en verbaasd dat je voor zo'n laag tarief zo veel tickets kan laten drukken.

LET'S TRY!
Ik heb er ditmaal voor gekozen om flyers te drukken, maar ze bieden veel meer mogelijkheden. Zo kun je er o.a.: scripties, visitekaartjes, boeken, posters, bierviltjes, banners, magazines en nog veel meer laten drukken. Ik ben erg enthousiast over Studentendrukwerk en ben jij dat ook geworden na het lezen van dit artikel? Probeer hun diensten dan zeker eens uit, ik durf te wedden dat je net zo positief over ze bent!