THE RITUAL OF KARMA

03-04-2018

De zomer in Nederland is ieder jaar helaas weer van korte duur... Maar toch heb ik het hele jaar door een zomergevoel als ik dat wil. Hoe? Nou vanwege the ritual of Karma lijn van Rituals. Deze lijn helpt mij om de positieve vibe van de zomer het hele jaar door vast te houden. De geur doet me herinneren aan de zomer en verlangen naar de volgende. Twee jaar geleden viel deze lijn onder de limited edition variant. Ik kocht toen de hairspray en huidolie en was direct verliefd. Wat was ik blij toen Rituals vanwege het succes besloot om er een vaste zomercollectie van te maken. Ik kocht direct alle producten uit de lijn en mijn summerfeeling kon beginnen! 

Wat is the ritual of Karma?
Deze collectie bestaat uit een unieke combinatie van lichaamsverzorging- en zonneproducten. Zorg je goed voor jezelf, dan zul je veel terug krijgen in de vorm van geluk. Met deze achterliggende gedachten is Rituals de lijn gestart. De bodycollectie combineert het zoete, bloemige aroma van de heilige lotus met de voedende kracht van biologische witte thee. Er is een vleugje bergamot aan toegevoegd voor een extra zomerse geur. Deze toevoeging heeft er voor gezorgd dat ik fan ben van de collectie! Dan hebben we ook nog de zonbeschermingsproducten. Deze bevatten een krachtig, natuurlijk antioxidantencomplex op basis van biologische witte thee, natuurlijke vitamine E en ginkgo bilboa. 

Het design
Je zult wel denken, daar heb je haar weer met het uiterlijk van een product. Yes, that's me! Want alleen het uiterlijk van deze producten geeft mij al het ultieme zomergevoel. De frisse mintgroene hoofdkleur in combinatie met een tintje rosé, gewoon heerlijk.

Je perfecte zomerritueel in 3 stappen
Zelf ben ik erg gevoelig voor de zon, want ja ik ben één van de pechvogels die allergisch is voor de zon. Toch kan ik mezelf hier tegen beschermen, voordat ik naar een warm land op vakantie ga pak ik eerst een aantal keer de zonnebank. Zo kan mijn huid langzaam wennen aan de UV-stralling en is de impact straks minder groot. Ook de producten van Rituals helpen mij beschermen tegen de zon. Daarom ga ik altijd goed voorbereid naar buiten om mijn huid optimaal van de zon te laten genieten. De Karma collectie kun je opdelen in drie fases. Dus heb je net als mij meerdere producten uit de lijn, probeer deze volgorde dan aan te houden:

  • Fase 1
    Je wilt je huid dus laten genieten van de zon, maar daar zijn wel een aantal handelingen voor nodig. Gebruik de Shower scrub, dit product scrubt en beschermt de huid. Voed en kalmeer de huid vervolgens met de Foaming Shower Gel.
  • Fase 2
    Je kunt je huid wel laten genieten van de zon, maar het er tegen beschermen is nog belangrijker, cruciaal zelfs! Om dit te doen heeft Rituals meerdere producten. Met de Sun Protection Face Cream bescherm je jouw gezicht tegen schadelijke stralen. Dit product werkt in de zomer ook prima als dagcrème. Smeer derest van je lichaam in met de Sun Protection Milky Spray, dit is een vloeibare zonnebrand. Kies hiervoor de factor die het best bij je past. De Sun Protection Body Oil is een olie die de huid doet voeden, maar nog wel het allerleukste is dat deze olie is voorzien van een tanbooster die je snel helpt met bruinen. In de zomer heb ik vaak last van droog haar. De Sun Protection Hair Spray zorgt voor een langdurige glans en gaat verkleuring tegen.
  • Fase 3
    Hier komt weer de Foaming Shower Gel aan bod. Neem nadat je in de zon bent geweest een douche met deze shower gel. Smeer je vervolgens na het douchen in met de hydraterende After Sun Lotion die de huid verzacht en kalmeert. Ben je toch iets verbrand, dan is dit product verstandig om te gebruiken. Je kunt ook kiezen om jezelf in te smeren met de Shimmering Body Cream voor een zijdezachte huid. Om deze heerlijke zomerervaring vast te houden spray je jezelf in met de Bed & Body Mist, ook lekker om je beddengoed mee in te sprayen. In Nederland is de zomer nou niet altijd de garantie voor zomers weer. Laat de zon te lang op zich wachten? Smeer je dan in met de Self Tanning Body Lotion. Tip, smeer je hele huid ermee in en doe dit goed! Vergeet je een klein stukje van je been, dan is dit direct zichtbaar! Je wilt niet voorschut staan, hihi. 

Foaming Shower Gel €8,50

Sun Protection Milky Spray €18,00

Hydraterende After Sun Lotion €15,00

Self Tanning Body Lotion €15,00

Shower Scrub €10,00

Sun Protection Body Oil €18,00

Shimmering Body Cream €17,50

Sun Protection Face Cream
in SPF 30 en 50 €15,00

Sun Protection Hair Spray €15,00

Bed & Body Mist €16,50

Mijn favorieten
Een lijst aan producten, maar toch heb ik een aantal echte favorieten! Mijn grootste favoriet is de Sun Protection Body Oil. Ik word niet heel snel bruin en kan een hulpmiddel goed gebruiken. Ik geloof normaal gesproken nooit zo in dit soort producten, maar ik merk echt snel resultaat! Ik word sneller bruin en daarnaast voedt het mijn huid. Geen droge huid en toch snel bruin, I love it! Ook de Shimmering Body Cream behoort tot mijn favorieten. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter maak ik gebruik van deze cream. Het ultieme zomergevoel zelfs als er buiten een dik pak sneeuw ligt en ik mijzelf warm houd met vijf lagen kleding. Mijn laatste favoriet is de Sun Protection Face Cream. Ik verbrand vooral snel op mijn neus en deze cream helpt dat voorkomen zonder dat ik een vette laag met zonnebrand op mijn gezicht hoef te smeren. Daarnaast geef ik om mijn gezicht en wil dit zo goed mogelijk beschermen. Ik vind het fijn dat ik deze cream kan vervangen voor mijn dagcream in de zomerdagen.

Om alle producten aan te schaffen moet je een flinke duit in je portemonnee doen of geluk hebben met een leuke actie. Ik had vorig jaar het geluk dat de Elle de gehele Karma collectie cadeau gaf bij het afsluiten van een jaar abonnement. Hiermee heb ik enorm veel geld bespaart en kan ik toch genieten val alle voordelen die de collectie biedt. Loopt er geen actie, beslis dan voor jezelf welke producten je echt graag wilt en vul deze op den duur verder aan. 

Mocht er een leuke actie actief zijn, dan deel ik deze absoluut met jullie! Want van het ultieme zomergevoel worden we allemaal blij!🌴☀️