10 REDENEN WAAROM DE LENTE ZO LEUK IS

27-02-2018

Eindelijk, het is weer lente! De periode dat de grijze wolken plaats maken voor een strak blauwe lucht. Dat je buiten met een heerlijk briesje, samengeknepen ogen door de felle zon en beschut achter een muurtje tegen de wind geniet van de zon, de fluitende vogels en al het moois dat de lente met zich meebrengt. Wat is de lente een fantastische periode! In dit artikel vertel ik je waarom ik zo'n fan ben van de lente. 

Reden 1. Weg met die winterjas!
De super dikke winterjas gaat de zolder op en maakt plaats voor dunne jasjes. Ik draag veel liever een leuke leren- suede- of spijkerjas, dan die dikke winterjassen. Winterjassen zijn vaak een must in de winter en de voornaamste reden is dat ze warm moeten zijn. De belangrijkste reden bij dunne jassen is dat ze er hip en trendy uit moeten zien. Dunne jassen kun je veel beter combineren met je kleding en zo af en toe eens afwisselen. 

Reden 2. Wandelen wordt weer leuk
Wandelen, ik vind het heerlijk. Even je hoofd leeg maken en niets hoeven. Ik ga eigenlijk altijd lopend naar de supermarkt, het station, etc. Ik vermijd bussen en het liefst ook de fiets. Maar in de winter is lopend ergens naar toe gaan het vooral erg koud hebben. Wandelen in de lente daarin tegen is heerlijk en je hoeft nergens aan te denken. Je kan direct de deur uitlopen en even een blokje om nemen om een frisse neus te halen. 

Reden 3. Het is langer licht
Dit vindt ik het hoogtepunt aan de lente. Niet meer in het pikkedonker naar de trein moeten lopen of terug naar huis te gaan. De dagen worden weer langer. Zelf vind ik de dagen te kort. Ik wil altijd van alles, maar drie uur in één uur proppen, dat gaat gewoon niet. In de lente is dat anders, dan plof ik niet meer om 7 uur al op de bank. Ik kan 's avonds veel meer doen en mijn motivatie om dingen te ondernemen is ook meteen een stuk groter. Wakker worden met de zonneschijn die door kiertjes en spleetjes je kamer binnenkomt, dat is toch de ultieme manier van een goed begin van je dag!

Reden 4. Ik ben een echte shopaholic
Yay! Lente betekend ook dat de voorjaarscollectie weer in de winkels ligt. Het is weer tijd om luchtige outfits te scoren, zonder dat je vijf lagen kleding moet uittrekken om te kunnen passen. Je kunt er direct een dagje uit van maken en lekker een paar terrasjes pakken tussen het shoppen door.

Reden 5. Heel veel vrije dagen
Vrije dagen, wie is er geen fan van? Een dag verplicht vrij, daar zeggen wij Nederlanders geen nee tegen. In de lente vallen veel feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan: Koningsdag, goede vrijdag, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren. Dat wordt een fantastische lente vol lekkernijen en goede feesten!

Reden 6. Let the sune shine!
Het koude weer, de sneeuw en regen maken plaats voor zon, warme temperaturen en een heerlijk fris briesje. Veel mensen hebben last van een winterdip, gelukkig verdwijnt deze bij het eerste straaltje zonneschijn. Van de lente worden we dus allemaal een stuk vrolijker!

Reden 7. Kleur, kleur en heel veel kleur!
Je ziet niet alleen veel lente kleuren in kleding terug, maar er groeit ook weer van alles. Tulpen en narcissen komen uit en de bomen krijgen weer blaadjes. Nederland wordt weer een stukje mooier.

Reden 8. Aftellen naar de zomer
Wanneer de winter plaats maakt voor de lente, dan betekend dat ook dat de zomer dichterbij komt! Het is de periode van de laatste loodjes: je laatste toetsweek van het schooljaar of je laatste grote project voor dat je het vliegtuig neemt naar je vakantiebestemming. In de winter lijkt de zomervakantie nog ontzettend ver weg, maar in de lente kun je beginnen met aftellen.

Reden 9. In mei leggen alle vogeltjes een ei
De lente is de periode van nieuw leven. Wat een cuties, die pasgeboren lammetjes en kuikentjes! Ook hoor je de vogels weer fluiten. Je ogen en oren maken overuren.

Reden 10. Erop uit
Heerlijk een dagje weg. De lente is de periode om er wat vaker tussenuit te gaan. We krijgen meer zin om een terrasje te pakken, de natuur in te gaan of om naar een attractiepark te gaan.Het is niet meer zo bitterkoud en ook hoeven we niet al een half uur van te voren ons al warm in te pakken met muts, sjaal, handschoenen en een dikke winterjas. 

Mijn ultieme geniet momentjes in de lente:

  • Langs de Mac voor een hemelse Mcflurry
  • Lentekriebels!
  • Aardbeien en watermeloen, i love it
  • Buiten sporten
  • Met een zonnebril op lopen
  • De eerste keer barbecuen 
  • Op een terrasje aan de waterskiebaan mijn favoriete zomerdrankje drinken (Liefmans fruitesse)
  • Mijn zomer sneakers mogen weer uit de kast
  • Naar de voetbaltraining in een korte broek