MANON SPRENKELER DESIGN

// HUISSTIJL DESIGN

Een eigen grafische onderneming, dat betekent ook zelf mijn eigen producten creëren. Een logo, visitekaartjes, flyers en ga zo maar door. Naast ondernemer ben ik ook blogger en ook hiervoor ontwikkel ik zelf beeldmateriaal en illustraties. Op het moment dat ik voor Manon Sprenkeler Design bezig ben werk ik voor de aller lastigste klant waar ik ooit mee te maken zal krijgen, namelijk ikzelf! Een eigen huisstijl creëren is de moeilijkste opdracht die ik tot nu toe heb mogen verrichten. Zelf kijk ik namelijk kritisch naar mijn bedrijf, maar ook naar de mening die anderen er uiteindelijk over zullen gaan hebben. Het moet perfect zijn! Maar perfect is vaak niet perfect. Goed is ook perfect en die gedachten moet ik nog even zien te vinden.


LOGO
Tot mijn verbazing was mijn eigen logo snel gemaakt. Vreemd eigenlijk dat ik hier wel direct een tevreden gevoel bij kreeg. De andere media-uitingen hebben mij meer tijd gekost. Ik heb gekozen voor een strak en duidelijk logo. Ik wil dat men direct ziet wie ik ben en wat ik doe. Het klinkt raar, maar zwart is mijn favoriete kleur! Zwart zorgt voor een krachtige, moderne en minimalistische uitstraling en dat is precies wat ik wilde bereiken. Zwart in combinatie met strakke lijnen geeft de identiteit van mijn bedrijf goed weer. 


VISITEKAARTJES
Voor de visitekaartjes besloot ik af te stappen van het standaard dunne papier. Ik koos voor een multilayer kaartje, dat is een kaartje die is opgebouwd uit drie lagen papier waarvan de middelste laag voorzien is van een kleur. Zwart is de hoofdkleur in mijn gehele huisstijl en donker roze/rood is de steunkleur waarmee ik belangrijke zaken extra aandacht geef. 


FLYERS
Mijn flyers heb ik in samenwerking met Studentendrukwerk gedrukt. Flyers zijn vooral voor promotie in de buurt erg handig. Ik heb ervoor gekozen om op de voorkant weinig tekst te plaatsen, maar een korte en krachtige openingszin om de aandacht te trekken. Op de achterzijde heb ik de informatie over mijn bedrijf vermeld. Ook hier heb ik weer gekozen voor strakke lijnen, de donker roze/rode kleur en een minimalistisch design.