BLOG

EUROSKILLS 2018

De Skills wedstrijden zitten erop en zoals je al hebt kunnen lezen heb ik deze als Nederlands kampioen mogen afsluiten. In September vertrek ik naar Boedapest voor de Europese kampioenschappen. Ook daarover zal ik weer enthousiast gaan bloggen. 


In mijn vorige artikel heb ik al uitgebreid mijn onvergetelijke week geschetst. Toen ben ik gestopt bij de prijsuitreiking, omdat dit deel van deze bijzondere reis een eigen hoofdstuk verdient.

Wat leeft iedereen met je mee en wat heeft dat mij ontzettend goed gedaan. Het liefst had ik jullie iedere dag zo uitgebreid mogelijk op de hoogte gehouden, maar zelfs voor het plaatsen van een simpel social mediaberichtje moest ik tijd vrijmaken. Om jullie toch een goed beeld te geven van mijn week heb ik in onderstaand artikel een timeline...

Afgelopen zaterdag vond de laatste bijeenkomst plaats voorafgaand aan de EuroSkills. Om zes uur 's ochtends zat ik samen met Mike (deelnemer web development) in de auto richting Noordwijk. In verhouding tot de andere bijeenkomsten was dit een tweedaagse bijeenkomst, inclusief overnachting. Het weekend is erop gericht om elkaar nog beter te leren...

Ik had het nog wel beloofd... ik zou jullie lezers op de hoogte houden tijdens mijn voorbereidingen op weg naar de Europese wedstrijd. Mijn laatste blogartikel verscheen echter in mei, dat is nou niet echt up-to-date te noemen. Ik hoef jullie dus niet uit te leggen hoe druk ik de afgelopen maanden ben geweest en nog steeds ben. Nu wil...

In september neem ik deel aan de EuroSkills, maar wat is het? EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor beroepen. Elke twee jaar strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel 'beste vakman of vakvrouw van Europa'. Er zijn ook wereldkampioenschappen, deze wedstrijden vinden plaats in het jaar dat er...

Zaterdag vond dan echt de eerste bijeenkomst van Team NL plaats bij het conferentiecentrum Kaap Doorn. Een dag dat in het teken stond van social media training, omgaan met de pers en mental coaching. Ik vertel jullie graag meer over deze informatieve, maar vooral ook gezellige dag!

In maart won ik de Nationaal kampioenschappen op het gebied van grafisch vormgever. Ik liet jullie toen al weten dat de kans groot was dat ik Nederland zou mogen vertegenwoordigen tijdens de Europese wedstrijden in Budapest. In de voorbije tijd is het stil geweest op deze blogpagina, maar dat betekend niet dat ik stil heb gezeten. Er heeft van...

Ik had al aangegeven dat ik waarschijnlijk niet aan bloggen zou toekomen tijdens de wedstrijddagen en dat is gebleken ook, want pfoe wat een intensieve dagen waren dit zeg! Maar met succes, want ik heb GOUD behaald en mag mij vanaf gisteravond officieel nummer #1 grafisch vormgever noemen! Hoe mijn weg naar een goude medaille is gegaan vertel...

De Skills Heroes leken nog mijlen ver, tot vorige week het officiële uitzwaaimoment plaatsvond en nu kan ik er niet meer omheen. Ik vertrek morgen al! Samen met nog twee deelnemers vanuit het Rijn IJssel ga ik richting Zwolle, met een lading koffers en het openbaar vervoer als vervoermiddel, als dat maar goed gaat... Maar goed het is nu vandaag...

Een uitzwaaimoment, wat moet ik daarvan verwachten? Enige tijd geleden kreeg ik een uitnodiging om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn. Ik wist dat we onszelf tijdens deze avond zouden gaan presenteren aan elkaar als deelnemers, aan stagebegeleiders en aan het bestuur van Rijn IJssel, spannend... And last but not least, er zal iets te eten...

De Skills Heroes, wat zijn dat nou? Voordat ik weer een heel verhaal ga vertellen kan ik het best beginnen bij het begin. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het MBO. De Skills Heroes start met voorrondes op de eigen school. De opdracht die tijdens deze voorronde wordt gegeven is ontwikkelt door WorlSkills Netherlands. De winnaar van iedere...